houtenspeelgoed/ugears/mechanische-houten-puzzel-spoorbouw-robot.jpg

Ugears Spoorbouw Robot

De Spoorbouw Robot is een compleet nieuw UGears model uit de Mechanische Stad serie. De set bevat de Robot, twee spoordelen, de schuur in aanbouw, twee postkratten met deuren, een kraan, een vrachtwagen en vijf figuren. Hij hoort in de rivierhavens van de Mechanische Stad, dichtbij de Mechanische Wonderen Fabriek, of - zoals de plaatselijke inwoners zeggen -  de Robot Fabriek.

De Robot is een model waarbij de bouwer een mechanische klauw met drie hendels kan bedienen. De klauw zelf zit op een platvorm dat handmatig of met een schakelaar kan draaien. De cabine van de bestuurder, voorzien van een bouwhelm en een verstelbare koplamp, vind je in het voorste gedeelte van het model.

€ 39.95  inclusief BTW

Niet meer voorradig

De Ugears doos vermeldt een leeftijdsaanduiding van 14+. Leuk om in elkaar te knutselen, leuk om te koesteren en bewaren.

 

 

Wanneer de cabine tegen de klok in wordt gedraaid, schakelt de Robot tussen zijn functies:

 1. startpositie rijmodus) – de draaiplatvorm van de klauw is vergrendeld; het model beweegt over het spoor;
 2. 90 graden gedraaid vrije modus) – de draaipatvorm is ontgrendeld;
 3. 180 graden gedraaid (laadmodus) – de wielbasis staat vast in zijn versnelling en de vooras is stevig aangesloten op de rand van de rails;

 

De achterkant van het model draagt de hendel die de hefhoogte, het verlangen en het vastzetten van de vier voetsteuen controlleert terwijl de klauw gebruikt wordt. Zowel voor- als achterkant van het model hebben koppelingsgaten voor het verbinden van meerdere - en andere - modellen tot een langere vrachttrein.
 
- 2 delen rails en 2 soorten koppelingen (ankers) die de rails op twee verschillende manieren verbinden: parallel óf in één lijn.
- 2 vrachtcontainers met deuren waar kleine goederen of een klein persoon
- schuur in aanbouw - "metalen" frame gemaakt met reuze breukbanden, direct afkomstig uit de tijd van de industriële revolutie.
- Kraan – Kan worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet door één simpel gebaar. Werkt direct! Er is een mechanisme om de rotatie en de hoek van de kraan inclusief lading te vergrendelen.
- Vrachtwagen – Deze heeft luiken aan weerszijden die het laden en lossen nog makkelijker maken. Zowel de vrachtkratten als de gedemonteerde kraan passen er gemakkelijk in en kunnen zó snel naar hun bestemming gebracht worden. Net als de Robot heeft ook dit model koppelingsgaten voor het aan elkaar rijgen van modellen.
 - 5 figuren: robot bestuurder. een werkertj die vlaggen vasthoudt (om de besturing van de robot met een signaal te vergemakkelijken), een werker met een schep, eentje met een moersleutel, een dakdekker met een hamer, zittend op een balk in de schuur.

 

ugears houten 3D puzzel

 

ugears houten 3D puzzel

 

ugears houten 3D puzzel

 

ugears houten 3D puzzel